خواص و مضرات «کله‌پاچه» از دیدگاه طب سنتی

استاندارد

بسیاری از افراد علاقه‌ای وافر به خوردن دل، قلوه و مغز گوسفند دارند. طبیعت قلوه، معتدل است و به خشکی گرایش دارد، دیرهضم است و اخلاط بد پدید می‌آورد؛ مغز گوسفند سرد و تر است، هضمش دشوار و برای معده زیان آور است. برخی دیگر از خواص و مضرات کله‌وپاچه گوسفند را در ادامه بخوانید.

بخش تغذیه و آشپزی پاسارگادی

 

خواص کله‌پاچه

ارزش غذایی گوشت بسیار زیاد است اما هضم آن دشوار است مگر اینکه شخص قدرت هضم قوی داشته باشد به همین دلیل لازم است بیماران، مخصوصاً بیماران گرم‌مزاج، از مصرف گوشت زیاد پرهیز کنند.

قلوه (کلیه)

طبیعت آن معتدل است و به خشکی گرایش دارد، دیرهضم است و اخلاط بد پدید می‌آورد.

دل گوسفند

طبیعت دل گوسفند گرم و تر است، در مجموع بسیار سخت و دیرهضم است بنابراین باید از حیوانی معتدل باشد، اگر با فلفل و زیره خورده شود و بعد آن مربای زنجبیل مصرف شود، هضم آن آسان‌تر می‌شود و یبوست‌آور است.

سیرابی و شیردان

طبیعت آن سرد است، دیرهضم است و چون جایگاه فضولات حیوان است، باید خوب شسته شده سپس پخته شود.

پاچه

جگر گوسفند گرم و تر است، جگر بریان شده، برای شب‌کوری مفید ولی بسیار دیرهضم است

پاچه گوسفند دارای طبع معتدل و زودهضم است و به علت حالت لزجی که دارد، ملین است.

مغز

مغز گوسفند سرد و تر است، هضمش دشوار و برای معده زیان‌آور است و اشتها را از بین می‌برد، نرمی‌بخش است و برای هضم بهتر باید آن را با ادویه گرم مصرف کرد.

چشم

چشم گوسفند گرم و تر است، تری آن زیادتر از دیگر اعضای داخلی است و گرمی آن مایل به اعتدال است.

جگر

جگر گوسفند گرم و تر است، جگر بریان شده، برای شب‌کوری مفید ولی بسیار دیرهضم است.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *